GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

"RUDÝ ĎÁBEL" vyráží do služby...

14. 12. 2005

Dnes si v provozovně naší společnosti ve Vestci u Prahy převzal zástupce firmy pana Němečka první vozidlo ze série speciálních montážních vozidel s označením GAZelle - AMC 27057 SP KOMBI. V čem jsou tato vozidla, lakovaná ve výrazné červené barvě, zvláštní?

Jako základ pro stavbu tohoto i dalších vozidel pro firmu pana Němečka byl použit standardní sedmimístný automobil GAZelle 27057 KOMBI s trvalým pohonem obou náprav s motorem ANDORIA 2,4TD.

První změnou bylo provedení úpravy výšky vozidla. Střecha provedení SP je vyšší o 35 cm a díky tomu činí vnitřní výška nákladového prostoru 1,9 m. Což je důležité pro následnou vestavbu pojízdné dílny do tohoto vozu.

Druhou důležitou změnou bylo provedení úpravy AMC na vozidle. Díky této úpravě má vozidlo odpojitelný pohon 4x4 tj. na silnici se pohybuje s pohonem zadní nápravy s dvojmontáží (4x2) a pro jízdu v terénu se pomocí zapojení volnoběžných nábojů předních kol a přiřazení pohonu přední nápravy v přídavné převodovce PRAGA-AUVERLAND (licence Francie) pohybuje s pohonem obou náprav tedy 4x4. Pro jízdu v terénu lze v přídavné převodovce doplňkově zařadit redukci do terénu.

Součástí úpravy AMC je také změna typu mezichladiče stlačeného vzduchu (od firmy IVECO), zvýšení průchodnosti nasávaného vzduchu do motoru a zvýšení průchodnosti výfukových plynů na výstupu z motoru ANDORIA o výkonu 75kW. Díky těmto a řadě dalších změn je dosahováno maxima kroutícího momentu nejen při nižších otáčkách, ale i v daleko širším rozsahu.

Díky odpojitelnému pohonu 4x4, změnám na motoru ANDORIA a také díky změněným hlavním převodům v přední i zadní nápravě (4,556 u verze AMC oproti 5,125 u standardního provedení) činí maximální rychlost uvedená v technickém průkazu 135 Km/h a nejčastější provozní rychlost těchto vozidel (cca. 100 km/h) je dosahována při podstatně nižších otáčkách (cca. 2300 ot/min) což vede ke snížení spotřeby paliva i hlučnosti vozidla a také ke zvýšení životnosti motoru ANDORIA.

Třetí podstatnou úpravou tohoto vozidla byla montáž kompletu předního pevnostního nárazníku s integrovaným elektrickým navijákem 4,3 t. a kompletu střešního nosiče pro převoz žebříků i dalšího materiálu s žebříkem na zadních dveřích.

Poslední čtvrtou úpravou byla vestavba vybavení pojízdné dílny od firmy TESLA Hloubětín s výsuvným svěrákem, držákem svářecí soupravy a řadou dalších prvků nutných pro použití tohoto vozidla jako pojízdné dílny.

Doplňkově bylo vozidlo vybaveno některými prvky komfortní výbavy, jako například , pneumatikami PIRELLI, centrálním zamykáním všech dveří s imobilizérem na dálkové ovládání, potahy všech sedadel, koženou hlavicí řadící páky hlavní pětistupňové převodovky, autorádiem s CD přehrávačem značky PANASONIC, tažným zařízením na 2,5 t. s kombinovanou hlavicí typu "čep / koule", rámem pro náhradní kolo na zadních dveřích s koženým potahem tohoto kola a řadou dalších prvků zvyšujících užitnou hodnotu celého vozu.

Takto vybavené vozidlo, kterému naši zaměstnanci dali jméno "RED DEVIL" neboli "RUDÝ ĎÁBEL", vyráží již zítra do plného pracovního nasazení a plnění úkolů ke kterým bylo stvořeno...

Jiří Kaftan

Manager prodeje - GAZ AUTO PRAHA, s.r.o.


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com