GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

Rychlost UAZ PATRIOT s motorem ANDORIA?

02. 02. 2006

Mnozí ze zájemců o vozidla UAZ PATRIOT se nás ptají jestli je pravdivá maximální rychlost 150 km/h udávaná výrobcem. Dnes ráno během cesty po dálnici do Prahy jsem si na tyto dotazy vzpoměl a vyfotil pro Vás přístrojovou desku svého UAZe.

Ačkoliv velice nerad překračuji povolenou maximální rychlost na dálnicích, silnicích či ve městě přidal jsem o trochu více plynu a do chvíle než jsem narazil na vepředu pomaleji jedoucí auto jsem si vychutnával rychlost 150 km/h. V tu chvíli se motor "převaloval" na zhruba 3.300 ot./min. Předesílám, že motory ANDORIA dosahují maxima výkonu při 4.100 ot./min a tudíž já jsem se při rychlosti 150 km/h ani nepřiblížil maximálnímu výkonu motoru.

Pro úplnost ještě uvádím, že na autě mám širší pneu 245/75R16 PIRELLI SCORPION a na střeše na podélnících a příčnících navíc střešní box na lyže, který společně s pneumatikami zvyšuje odpor vozidla.

Připadá Vám snad tato rychlost nízká či nedostatečná? Mě tedy rozhodně ne! V autě ve kterém sedíte v úrovni střechy vedle jedoucí Škodovky :-) mi připadá jako nesmysl jezdit vyšší rychlostí... Navíc při fotografování palubní desky (mobilem) jsem řídil bez jakéhokoliv problému jednou rukou aniž bych ohrožoval okolí nebo sebe... auto jelo jak po kolejích!  :-)

Michal Hodík

GAZ AUTO PRAHA, s.r.o.


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com