GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

S Arem na závodech...

21. 02. 2006

Zúčastnili jsme se s kamarádem a Arem 243 TD povedeného „offroadového orienťáku“, který pořádal 4x4 Patrolteam Malevil.




Cesta z Prahy uběhla rychle, protože cesta byla suchá, ale hned po příjezdu do Nového Boru jsme zapínali volnoběžky a přední pohon. Sněhu začalo přibývat a silnice byly najednou o polovinu užší. Po příjezdu do Polevska, kde měl být start, jsme se zaregistrovali a protože jsme měli dost času, zašli jsme do místní hospody na snídani. Míchaný vajíčka, džus a kávička po ránu přišly k chuti.

Následovala rozprava, při které jsme všichni dostali turistickou mapu, základní instrukce a formulář k zapisování odpovědí. Na mapě bylo zakresleno 25 bodů, které jsme měli najít a splnit daný úkol. Správné odpovědi byly důležitější než celkový čas. Veškeré klání probíhalo za běžného silničního provozu, na zasněžených cestách jsme potkávali běžkaře, a proto bylo zapotřebí chovat se opatrně a to jak k lidem tak samozřejmě i k přírodě, jinak bychom brzy dojezdili.

Startovalo se po 5 minutových intervalech. Zpočátku každý bojoval na vlastní pěst a spoléhal se sám na sebe, ale postupem času se začaly tvořit malé skupinky, které jezdily spolu. Situace si to vyžádala. Pěkně to klouzalo, auťáky se brodily hlubokým sněhem, občas někdo zapadl do závěje nebo mu prostě auto v uklouzaných kolejích nechtělo jet dál. Bylo zapotřebí kamarádské výpomoci mezi posádkami a tak ke slovu přišly lopaty, vyprošťování, tlačení i navijáky.

Nakonec jsme všichni zdárně dorazili do cíle, kde na nás čekalo vyhlášení, ale hlavně ofrouďáckej guláš pro všechny posádky. Setkání proběhlo v pohodě a přátelské atmosféře, takže jsme si slunečnou sobotu pěkně užili.


Akce se nám moc líbila a už se těšíme na další

Jirka Kaftan

Člen týmu GAZ AUTO PRAHA, s.r.o. 

 


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com