GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

Tisková zpráva z výstavy AUTO PRAHA 2006

28. 04. 2006

Ve dnech od 20. do 23. dubna letošního roku proběhl v Pražském výstavním areálu PVA v Letňanech již desátý jubilejní ročník výstavy AUTO PRAHA 2006 (v minulých letech tato výstava probíhala pod názvem Pražské motoristické jaro). Tuto výstavu také vhodně doplňovala specializovaná výstava terénních automobilů a doplňků pro terénní vozy pod názvem OFF ROAD PRAHA 2006.

Na letošním ročníku výstavy AUTO PRAHA 2006 představila společnost AUTO MAX CZECH, generální distributor vozidel GAZ – AMC, UAZ – AMC, HONKER AMC a ARO AMC v součinnosti s pražským dealerem vozidel AMC firmou GAZ AUTO PRAHA, s.r.o. na své první letošní autovýstavě řadu zajímavých novinek.

Asi tou nejdůležitější byla výstavní premiéra nové modelové řady vozidel GAZ AMC s označením Valdaj. Vozidla GAZ Valdaj míří díky své celkové hmotnosti 7.400 kg a užitkové hmotnosti 4.000 kg do segmentu, kde dlouhodobě kralují vozy značek AVIA či IVECO. Na vystavených vozidlech v provedení chassis, valník či nosič kontejnerů si mohli návštěvníci výstavy prohlédnout dokonalý brzdový systém nového vozu vyvinutý společně s firmou KNORR-BREMSE, který vzduchem ovládá čtveřici kotoučových brzd s vnitřním chlazením na všech kolech vhodně doplněnou standardně montovaným systémem ABS od téže firmy. Nový vůz pohání čtyřválcový přeplňovaný vznětový motor ANDORIA s výkonem 100 kW a kroutícím momentem 470 Nm, který splňuje přísné emisní limity EURO 3. Díky celé konstrukci vozu a použitým pneumatikám je podlaha nákladového prostoru vozu s valníkovou nástavbou pouhých 990 mm nad zemí, což výrazně zjednodušuje manipulaci s nákladem. Díky pohodlné kabině, která pojme až 3 cestující (řidič a dva členové posádky), výkonnému standardně montovanému posilovači řízení a poloměru zatáčení pouhých 6 metrů, jsou vozidla GAZ Valdaj AMC vhodná nejen pro rozvoz zboží na střední vzdálenosti, ale i do center měst.

Momentálně jsou vozidla GAZ Valdaj AMC nabízena se třemi typy rozvorů od 3310mm až po 4690 mm v provedeních: podvozek k dostavbě, valník, sklápěč či nosič kontejnerů. Generální distributor vozidel GAZ AMC v ČR však připravuje i řadu dalších provedení a na základě požadavků zákazníka je připraven realizovat montáž jakéhokoliv druhu nástavby na tento podvozek.

Akciová společnost AUTO MAX CZECH však pro pražskou výstavu připravila i řadu dalších novinek. Ve společné expozici s vozy GAZ Valdaj se představila také menší modelová řada GAZelle AMC, která je určena pro zákazníky, kteří potřebují vozidlo do celkové hmotnosti 3.500 kg. S největším zájmem veřejnosti se setkal vůz GAZelle AMC v provedení 27057 KOMBI s připojitelným pohonem 4x4, v líbivém dvoubarevném lakování zelené a šedé metalízy, určený pro převoz až 7 pasažérů a 6 m3 nákladu. Dalším zajímavým exponátem se pak stal také vůz GAZelle AMC v provedení 330273 4x4 s hasičskou nástavbou od firmy TITAL CZ, s.r.o. Toto vozidlo, které je vybaveno trvalým pohonem obou náprav, redukcí a uzávěrkou je schopné samostatného zásahu v těžko dostupném terénu a to hlavně díky nádrži na vodu, vlastnímu čerpadlu a elektrocentrále umístěné uvnitř speciální nástavby.

Vzhledem k tomu, že všechna vozidla dovážená a vyráběná společností AUTO MAX CZECH jsou osazována výhradně motory ANDORIA, rozhodla se společnost AUTO MAX poněkud poodhalit také budoucnost těchto motorů. Asi nejlepší demonstrací pokračujícího vývoje a zdokonalování motorů ANDORIA bylo představení nového motoru splňujícího emisní limity EURO 4. Tento motor, který je vybaven přímým vstřikem paliva typu COMMON-RAIL, dosahuje výkonu 85 kW a kroutícího momentu 285 Nm , bude od konce letošního roku montován do všech vozidel dovážených či montovaných firmou AUTO MAX.

V další části expozice akciové společnosti AUTO MAX CZECH se představila ucelená řada terénních pracovních automobilů značek UAZ AMC, HONKER AMC a ARO AMC.

Malým překvapením pro návštěvníky výstavy AUTO PRAHA 2006 i potencionální zájemce o vozidla UAZ AMC PATRIOT bylo nejen pokračující technické zlepšování vozidel UAZ AMC, spočívající v použití nové převodovky DYMOS, servořízení ZF a řadě dalších menších úprav, ale hlavně podstatné snížení cen tohoto modelu který je nyní nabízen ve třech stupních výbavy – CLASSIC, COMFORT a LIMITED v cenách již od 569.000 Kč.

Nabídku vozidel HONKER AMC představoval model HONKER SOFT TOP v novém barevném provedení „pouštní bouře“.

Stálici na českém trhu – terénní pracovní vozidla ARO AMC snad již není potřeba ani představovat. Kvality těchto vozů již prověřují i takové firmy jako České Dráhy a.s., LOM Praha s.p., či Východočeská energetika, které zařadily několik desítek těchto vozů do svých vozových parků. Na zástupce vozidel ARO AMC mohli návštěvníci narazit také v pavilonu věnovaném tuningu vozidel. Právě zde byl k vidění vůz AMC „BUGARO“, který dnes zná téměř každý díky jeho roli v komedii „Snowborďáci“ .

Po shlédnutí všech expozic které prezentovaly výrobky distribuované akciovou společností AUTO MAX CZECH nám v mysli zůstává pouze jediná otázka: „a čím nás tato společnost překvapí příště?“


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com