GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

Nová 100% uzávěrka diferenciálu EATON pro GAZ

01. 11. 2012

Dnes proběhlo představení nové položky příplatkové výbavy pro vozidla GAZ - GAZelle a GAZ - SOBOL. Jedná se o tolik žádanou a dlouho očekávanou 100% uzávěrku zadního diferenciálu. Na výrobní linku bude tuto součást dodávat americký výrobce EATON. Konkrétně se jedná o model EATON 44-3 E-LockerTM DIFFERENTIAL. Jak to celé funguje?

V první řadě je zapotřebí říci, že tuto položku si můžete objednat jak pro vozy s pohonem zadní nápravy stejně jako pro vozy s pohonem obou náprav. 100% uzávěrka diferenciálu se montuje do zadní nápravy vozidla a umožňuje řidiči pomocí tlačítka na palubní desce uzavřít "natvrdo" zadní diferenciál a tím - zjednodušeně řečeno - roztočit kola na obou stranách nápravy. Nejčasněji se uzávěrka hodí při jízdě v terénu, kdy dojde k odlehčení jedné strany nápravy a roztočení kol na olehčené straně (působením diferenciálu) nebo při jízdě na ledu, sněhu a podobně.

Uzávěrka je ovládána elektricky a její výhodou je, že na vozidlo je zachována plná záruka výrobce. Zároveň je výhodou tohoto řešení také to, že dojde k automatickému odpojení uzávěrky po dosažení rychlosti 30 km/h - tj. i když řidič po překonání složitých podmínek zapomene uzávěrku odpojit (což by nevyhnutelně na tvrdém povrchu znamenalo destrukci celého diferenciálu) tak to vozidlo udělá za něj.

Cena pro export a tudíž i Českou republiku prozatím nebyla stanovena. Předpokládaná dostupnost od ledna 2013.

Video z dnešní prezentace novinky pro novináře a vybrané zákazníky:

 

 

-ICE-


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (23%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com