GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

GAZ Group představil novou generaci středně těžkých nákladních automobilů rodiny NEXT

03. 06. 2014

Na právě probíhající výstavě CTT 2014 (15th International Show of Construction Equipment and Technologies) v Moskvě,  představila Skupina GAZ představitele nové rodiny středně těžkých nákladních automobilů  NEXT jejichž sériová výroba by měla začít na podzim roku 2014.

 

Nová řada se od svých předchůdců liší například v následujících parametrech :

    - Zvýšení nosnosti : o 1 t ( " Sadko NEXT » ) , o 0,5 t ( " GAZon NEXT » )
    - Zvýšení počtu míst k sezení : 3 místa ( jednoduchá kabina ) 7 míst ( dvojitá kabina )
    - Dva rozvory ( standardní ,prodloužený )
    - Prodloužením a rozšířením nákladové plochy se zvětšila podlaha valníku o 20 %  a díky změně podplachtové konstrukce a plachty se objem pod plachtou zvětšil o 42%
    - zvětšená plocha valníku umožňuje nyní převoz v jedné vrstvě 9 standardních euro palet u standardního rozvoru resp. 12 standardních euro palet u prodlouženého rozvoru.

Záruka se prodloužila na dva roky nebo 100.000 km. Servisní interval se prodloužil na 15.000 km

V konstrukci středně těžkých nákladních automobilů z rodiny NEXT jsou použity komponenty od předních světových výrobců jako například : Řízení  ZF , tlumiče Tenneco ,brzdový systém Wabco , nastavitelný sloupek řízení CSA Castellon , spojka ZF , pásy Takata , topení/ventilace/klimatizace Delphi apod.  Auta budou kompletována výkonnějším a úspornějším motorem  JaMZ - 534. Výkon motoru se ve srovnání se současnými modely zvýšil ze 136 na 149 HP

Nová přední náprava s prodlouženými listovými péry, hydraulickými tlumiči a stabilizátorem zajišťují vysoký komfort přepravy i ve vyšších rychlostech při zachování dlouhé životnosti a zvýšení hodnoty možného zatížení přední nápravy.
Nový systém řízení s posilovačem poskytuje dobrou zpětnou vazbu při současném snížení síly nutné k otáčení volantem.

Prostorná a pohodlná tří nebo sedmi - místná kabina NEXT je vybavena odpruženým sedadlem řidiče s anatomickou oporou , pěti úrovněmi nastavení a bederní opěrkou . Široké dveře , madla a o 100 mm snížený nástupní schůdek umožňují snadné nastupování a vystupování cestujících .

Vysoce kvalitní lakování pozinkované kabiny a kapoty v kombinaci s plastovými blatníky výrazně zvýšily odolnost proti korozi vozidla .

Na automobily GAZon NEXT je  instalován účinný vzduchový brzdový systém s kotoučovými brzdami na předních i zadních kolech s funkcí ABS , která zajišťuje spolehlivé zpomalení vozidla ve všech jízdních podmínek a kontroly trakce ( ASR ), výrazně zjednodušuje řízení vozu na mokré silnici nebo jiných podmínkách nedostatečné přilnavosti . ABS a ASR jsou v základní výbavě vozidla .

Charakteristické rysy vozu " Sadko NEXT » : zesílená přídavná převodovka s výstupem PTO pro odběr výkonu na pohon příslušenství , zesílený rám , přední a zadní odpružení , vzducho - hydraulický brzdový systém s vypínatelným ABS , bezúdržbový hnací hřídel , pneumatiky se zvýšenou nosností . Přídavná převodovka, která umožňuje připojení přední nápravy a redukce je ovládána tlačítky na palubní desce.

Zdroj: http://azgaz.ru/company/news/Gruppa_GAZ_predstavila_novoe_pokolenie_srednetonnagnyh_gruzovyh_avtomobiley_semeystva_NEXT_03062014

 


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (23%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com