GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

KAMAZ DAYS 2014 - tisková zpráva

20. 09. 2014

   V září letošního roku byl v České republice oficiálně zahájen prodej nákladních automobilů značky KAMAZ. Zejména z tohoto důvodu se v termínu od 11. do 12. září konala první prezentace pro novináře, zákazníky a veřejnost, pod názvem „KAMAZ DAYS 2014“. Po dobu prezentace probíhaly statické a dynamické ukázky těchto vozidel v blízkosti Hradce Králové - sídla českého zastoupení automobilky KAMAZ.
   Novináři a zájemci se podrobně seznámili s dvounápravovými, třínápravovými i čtyřnápravovými automobily. Některé vozy byly představeny nejen v silničním provedení, ale také v provedení do těžkého terénu. Mnohé zájemce zaujal pohodlný interiér, výkonný motor či jízdní vlastnosti vozidel.

   Montáž vozidel KAMAZ určených pro náročné evropské trhy probíhá přímo na území Evropské unie v litevském montážním závodu. Při montáži jsou speciálně u vozidel určených pro trhy v EU použity americké motory CUMMINS v kombinaci s německými převodovkami ZF. Tím je zajištěno nejen plnění přísnějších emisních limitů platných na území Evropské unie, ale zároveň i zvýšení životnosti, lepší servisovatelnosti a kvality dodávaných vozidel. Vozy určené pro EU dostávají modernizované kabiny KAMAZ se zlepšenou ergonomií interiéru a konkurence schopným designem exteriéru.

   Skupina KAMAZ je největší automobilovou korporací Ruské federace. OAO KAMAZ je v desítce největších světových výrobců těžkých nákladních automobilů.

   V posledních letech produkuje KAMAZ ročně více než 80 000 nákladních automobilů, 60 000 motorů a 1 500 autobusů

    V současnosti je součástí skupiny KAMAZ více než 150 organizací, umístěných v Rusku, SNS, ale i ve vzdálenějších zemích. Jediný výrobní areál zabezpečuje veškeré technologické procesy ve všech etapách výroby nákladního automobilu. Od vývoje, výroby, montáže vozidel a komponentů až po uvedení výrobků na trh a servisního zabezpečení. 

    V jednotlivých celcích a dceřiných společnostech skupiny KAMAZ pracuje více než 45 tisíc lidí.

    KAMAZ vyrábí širokou škálu nákladní techniky: nákladní automobily (více než 40 modelů, přes 1500 variant, vozy s volantem vpravo), přívěsy a návěsy, autobusy, traktory, motory, pohonné jednotky a různorodé nářadí. KAMAZ tradičně nabízí automobily o celkové hmotnosti od 14 do 40 tun. V posledních letech se nabídka rozšířila o nové modely a série automobilů - od městských dodávkových automobilů do vozů s vysokou nosností pro provoz v soupravě o hmotnosti do 120 tun.

 

   KAMAZ je dodavatel technologií vítězů – což potvrzuje každoročně při soutěžích, jako jsou DAKAR nebo SILK WAY

 

Strategie a cíle skupiny KAMAZ

Mise - předvídáme potřeby zákazníků, dodávkou automobilů a značkovým servisem pomáháme zákazníkům dosáhnout inspirativních cílů.

Vize - KAMAZ - hlavní světový hráč ve spolupráci s německým koncernem Daimler.

Priority - klíčové trhy: Rusko, země SNS, atraktivní trhy Evropy, Asie, Afriky a Jižní Ameriky.

 

 Hlavní výhody vozů KAMAZ

- jednoduché v údržbě, spolehlivé, kvalitní nákladní automobily s nízkými provozními náklady za přiměřené ceny;
- plní veškerá přání zákazníků;
- široké geografické použití vozů KAMAZ: polární oblasti, tropické a subtropické prostředí, pouště, horské oblasti;
- velká servisní síť nejen ve státech SNS, Rusku a dalších zemích, - která bude v dalších letech rozšiřována i na území Evropské unie;
- toto umožňuje vylepšovat automobily značky KAMAZ na světovou úroveň a zároveň nabízet optimální poměr kvalita-cena.

 

Do České republiky přichází vozidla KAMAZ v první etapě hlavně v terénních provedeních s pohonem 4x4, 6x6, 8x8, provedeních pro smíšený provoz 6x4, 8x4 a provedeních pro provoz na zpevněných komunikacích 4x2 se třemi výkonnostními řadami motorů, dvěma variantami převodovek ZF a dvěma velikostmi kabin. Všechny tyto podvozky mohou být kombinovány s nepřeberným množstvím nástaveb. Ceny vozidel KAMAZ na českém trhu začínají již na částce 1.250.000,- Kč bez DPH. Velkou výhodou jsou krátké dodací lhůty jak vozidel z evropského montážního závodu v Litvě, tak i náhradních dílů z polského centrálního skladu.

 

Během akce KAMAZ DAYS 2014 byly vystavovány také další automobily z Ruské federace. Pozornost upoutaly užitkové vozy GAZ - GAZelle a GAZ – Sobol s pohonem obou náprav, oblíbené u firem i cestovatelů. Své zastoupení měly na akci také terénní automobily značky UAZ, která zde předvedla velkou část svých automobilů. Jednalo se o vozy UAZ Patriot, Pickup a Hunter. Automobilka Lada zde byla zastoupena vozy Lada Niva 2131 NIVA 5DOOR a také celou řadou vozidel Lada Niva Pickup z produkce společností VIS a SuperAvto.

 

Všem zúčastněným, zákazníkům i dalším příznivcům těchto značek přejeme opravdu mnoho úspěchů!


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (23%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com