GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

ZZS Pk uvedla do provozu nová vozidla pro mimořádné události

07. 03. 2016

 Čtveřici zbrusu nových vozidel GAZ GAZterra pro mimořádné události s hromadným postižením osob uvedla začátkem března do provozu Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje. Tři vozy slouží přímo pro zdravotnickou činnost v terénu, poslední pak pro týlové zabezpečení těchto mimořádných akcí. Zmíněná vozidla byla umístěna na výjezdové základny Plzeň – Bory, Klatovy a Tachov. Odtud budou v případě potřeby vyjíždět k tzv. hromadným neštěstím. Nejčastěji se jedná o dopravní nehody autobusů a železniční neštěstí, může jít ale také o průmyslové havárie, přírodní katastrofy nebo teroristické útoky.

 Automobily vyrobil tradiční ruský výrobce terénních a dodávkových vozidel Gaz, podvozkem je opatřil Eltrans Liberec a speciální nástavbu dodal KOV Velim. Vozidla s pohonem 4 x 4 a uzávěrkou diferenciálu pro pohyb i v těžším terénu pohání vznětový motor Cummins 2.8l, který s plně obsazeným automobilem vyvine rychlost 115 km/h. Veškeré světelné výstražné zařízení je v LED technologii, reproduktor třítónové sirény zároveň slouží jako amplión pro mluvené slovo.

Vybavení vozidel je velmi široké. V jeho útrobách nalezneme speciální kontejnery, kufry, batohy a brašny např. pro zajištění dýchacích cest, oxygenoterapii, zajištění vstupu do cévního řečiště, termomanagement nebo fixační pomůcky. Ve dvou kontejnerech jsou pak nezbytné léky a v dalších třech materiál pro ošetření různých poranění. Nechybí ani ochranné pomůcky pro biologická rizika či barvy pro označení stanovišť. Vítaným pomocníkem v terénu bude jistě i nafukovací stan, který jsou záchranáři schopní postavit a zprovoznit díky kompresoru během pěti minut a může sloužit jak pro technologické zázemí, tak jako provizorní ošetřovna.

Pořízením zmíněných vozidel Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje udělala velký krok kupředu v prevenci i praktickém zajištění mimořádných událostí s větším počtem postižených.

Zdroj: http://plzen.cz/zdravotnicka-zachranna-sluzba-uvedla-do-provozu-nova-vozidla-pro-mimoradne-udalosti-51228/ 


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (23%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com